5 tips voor het kopen van thermokleding

Posted by dam 19-02-2019 0 Comment(s)

Thermo ondergoed is het geheim om warm te blijven tijdens je werk. Bij sommige werkzaamheden is het essentieel dat je de juiste kleding draag om je te beschermen tegen de kou en de sneeuw en warmte. De invloed van thermokleding lijkt niet zo groot omdat het ver onder je andere kleding zit verstopt, maar dit is wel degelijk het geval. Thermo ondergoed zorgt, in tegenstelling tot katoenen ondergoed, dat het zweet wordt afgevoerd en dat je lichaam op temperatuur blijft. Met deze 5 tips voor het kopen van thermokleding heb jij op je werk geen last meer van de kou of warmte!

1. Thermo ondergoed moet je droog en warm houden

Het thermo ondergoed dat je draagt tijdens je werk moet multifunctioneel zijn. Het moet je lichaam niet alleen warm houden, maar ook het zweet afvoeren naar de volgende kledinglaag. Normaal ondergoed kan het zweet niet goed afvoeren, waardoor je lichaam na de inspanning snel afkoelt. Kies dus voor thermo ondergoed dat niet nat wordt en de temperatuur goed reguleert. Natuurlijk kun je wel naar eigen voorkeur en omstandigheden voor een iets dikker of dunner model kiezen.

2. Thermokleding moet goed aansluiten

Om de eigenschappen van thermokleding tot z’n recht te laten komen is het belangrijk dat het goed aansluit op je lichaam. Zo wordt het zweet getransporteerd en blijf je warm. Thermo ondergoed is rekbaar waardoor je tijdens het werk niet wordt beperkt in je bewegingsvrijheid. Kies voor thermokleding dat niet te strak en niet te los zit, waardoor je optimaal gebruikt maakt van de kledingkenmerken.

3. Kies voor een thermoshirt en thermobroek

Het kopen van thermokleding houdt niet op bij alleen een shirt. Een thermobroek is net zo belangrijk! vergeet niet de juiste sok het onaangename koude gevoel begint vaak bij jouw voeten.

4. Diverse materialen voor thermokleding

Voor thermo ondergoed wordt er gebruik gemaakt van diverse materialen en stoffen. Moderne thermokleding is van kunststof gemaakt. Om het draagcomfort zo hoog mogelijk te maken wordt polyester samengedrukt met lycra. Kunststof neemt, in tegenstelling tot katoen, nauwelijks vocht op en voert het zweet perfect af. Merinowol, een wolsoort uit Nieuw-Zeeland, is ook een populaire stof. Merinowol is warm, kriebelt niet, isoleert perfect en blijft fris ruiken.

5. Duurder thermo ondergoed is niet (altijd) beter

Vraag je van te voren goed af wat je met het thermo ondergoed gaat doen. Er zitten grote prijsverschillen tussen thermokleding, maar die voordeligere prijs komt wel ergens vandaan. Zo kan een goedkopere variant minder functioneel zijn en anders zijn samengesteld. Wanneer je lang onder koude omstandigheden werkt  kies je voor een hoogwaardigere en technischere set. Laat je dus niet leiden door de prijs en kies voor het thermo ondergoed dat bij jou past. 

 

Leave a Comment

SiteLock